Mina, meie ja fotograafia

Naerata ja maailm naeratab sulle vastu

Käisime Iti Kritiga jalutamas. Tee peal kohtasime kahte teismelist tüdrukut, kes ilmselgelt tegid koolist poppi. Mõlemad vaatasid otsa mulle, naeratasid ja teretasid viisakalt. Iti lemmik tegevus on inimeste teretamine, nii ütles temagi lahkelt tere. Tüdrukud itsitasid selle peale rõõmsalt.
See juhtus ainult veidi meie kodust eemal. Läksin algselt suhteliselt tõsise ja mõtliku olemisega. Vaatamata sellele, et väljas on taas 14 kraadi sooja ja päike paistab.
Sellest väiksest kohtumisest tundsin, kuidas mu tuju muutus heaks ja nautisin tervet jalutuskäiku. Naeratasin ise teistele ja teretasime veel mõningaid jalakäiad ja rattureid. Vahepeal mõtlesin endamisi, et huvitav miks eestlased nii kitsid on naeratamise ja teretamisega. Mina isegi olen selline ju. Eestis on olnud küll ja küll olukordi, kus näen poes kedagi tuttavat aga tere ütlemise asemel kaon hoopis teise riiuli vahesse kiirelt ära. Aga miks? Ei teagi. Sama hästi oleks ju võinud naeratades tere öelda ja edasi minna. Võib-olla see oleks ka kellegi tusase tuju heaks teinud ja muutnud kogu olemise rõõmsamaks.

Ma siiralt loodan, et kolme aastaga jääb see naeratamine mulle külge ja ei kao enam kunagi.

2015-12-05 11.12.49 

Head aega

 2 thoughts on “Naerata ja maailm naeratab sulle vastu”

  • Mul on siiralt hea meel,et sa kõik oma tegemised ja mõtted kirja paned.Selle kirjutamisoskuse sa oled küll oma emalt pärinud.See on tõsi,et eestlased väga vähe naeratavad,kallistavad.
    1990.a.viibisin 5 nädalalt Kanadas.See 5 nädalat õpetas mind naeratama,isegi võhivõõrastele matkarajal tere ütlema.See oli nende jaoks tavakäitumine.Tagasi tulles olid mul suunurgad veel pikka aega üleval.Ühe asja olen ma veel oma elus selgeks saanud-isegi kõige halvemast asjast tuleb leida ülesse see killuke head,siis on kergem edasi liikuda.Ja mõtlema peab ainult positiivselt.
    Jõudu ja jaksu sulle oma tegemiste kirjapanekuks!

    • Sina, kallis Ille, oled küll minu meelest kogu aeg positiivsust ja elurõõmu täis. Sul vist sellest ajast jäidki suunurgad üles 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga