Mina, meie ja fotograafia

Suvel pildistasin esimest korda pulma

Mulle kirjutas suvel Karin ja uuris pulmade pildistamise kohta. Sinnani olin kõigile öelnud, et ma ei pildista pulmi. Mitte, et ma ei tahaks. Tahtsin ja  kohe väga. Pulmad on ju niiiiii ilusad ja valged ja helged ja armastust täis ja…oeh…aga ma lihtsalt ei julgenud omale sellist vastutust võtta. 

Ma olen ise abielus ja tean väga hästi, millised ootused mul olid. Just nendele ilupiltidele. Need ei tohtinud olla midagi vähemat kui ideaalsed. Pulmad on ju üks kord, see pole pere pildistamine, mis kui ikka väga nihu peaks minema, saab alati korrata. Pere pildistamisi tehakse ikka mingite aegade tagant aga pulmi ju ei tehta. Seega minusugusele nõrganärvilisele tundus pulma pildistamine üks hiigel suur vastutus, mida ma lihtsalt ei julgenud võtta.

Aga kui Karin kirjutas ja ma ütlesin, et pole kunagi enne seda teinud, siis ta ei ehmatanudki ära, vaid ütles täitsa rahulikult, et teab aga ikka on huvitatud. Saime siis korra kokku, et ikka läbi arutada, millised tema ootused on ja näha ta näost, kas ta ikka mõistab, et ma võin kõik ära rikkuda ja neile mingid käkid pildid saata. Kohtumisel oli ta täiesti rahulik, rääkisime kõigest ja tema rahu rahustas mind, nii et otsustasin enda jaoks ülimalt hirmutava väljakutse vastu võtta.

Kuna sellel hetkel oli ka mul esimene trimester ja enamus päevi arvasin, et suren ära, siis oli topelt hirm. Õnneks oli pulma päeval minu nö parem päev, mitte iiveldusega-surev-päev ja ma andsin endast kõik, mis sain. 
Kohale läksin küll jalgade värinal ja süda saapa sääres, mõtlesin terve aja – appi, miks ma lubasin seda teha!? Mis saab kui mul ei tulegi pildid välja?

Aga kokkuvõttes sain umbes tonni kogemusi ja see kõik oli lihtsalt IMELINE! Issand ma olin tagasi tulles seitsmendas taevas. Mõtlesin endamisi, et äkki võiks ikkagi suuna võtta sinna poole, et hakkaks pulma fotograafiks. Selleks oleks vaja veel kogemusi ja veel õppida aga oeh…pulmad on niii ilusad ja nii hingelähedased mulle kuidagi.

Ma olen ilmselt terve elu tänulik Karinile ja Kerdile, et nad julgesid mind kutsuda ja usaldasid nii olulise pildistamise mulle. 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga